Dillidur

Dillidur is een slijtvast staal van Dillinger Hütte. DILLIDUR is hard en door het lage gehalte fosfor en zwavel ook bij lage temperaturen taai. Vanwege de geringe hoeveelheid legeringselementen is dit staal ondanks de hardheid toch gemakkelijk te verwerken. Daarom is dit materiaal uitermate geschikt voor het produceren van slijtdelen.

Het materiaal laat zich eenvoudig snijden, lassen en koud vervormen (bijvoorbeeld door kanten of walsen). Deze staalsoort is door deze eigenschappen bijzonder geschikt voor reparatie van slijtdelen. Het vervangen van gehele componenten kan worden geminimaliseerd of zelfs voorkomen worden, omdat het meestal voldoende is om het versleten component van de constructie te verwijderen en deze te vervangen door een geschikte geprefabriceerde plaat.

Het bewerken van DILLIDUR is voor ons geen probleem. Door onze veelzijdige bewerkingsmogelijkheden kunnen wij slijtdelen naar uw wens vervaardigen. Wij zijn een metaalbewerkingsbedrijf en handelen niet in onbewerkte plaatmaterialen.

Dillidur is verkrijgbaar in diverse soorten:

Dillidur 325 L

Is verkrijgbaar in plaatdiktes van 5 tot 50 mm. De oppervlaktehardheid bij kamertemperatuur is 325 Brinell bij 10 mm plaatdikte. Het materiaal laat zich goed buigen, warm vervormen en verspanen. Dankzij de hoge slijtageweerstand wordt 325 L ingezet bij de fabricage van graafmachines, transportbanden en kippers.

Dillidur 400 V

Is gehard volgens het quenching proces en wordt in plaatdiktes van 6 tot 150 mm vervaardigt. De oppervlaktehardheid bij kamertemperatuur is 370 tot 430 Brinell. Dillidur 400 laat zich goed lassen, buigen en verspanen. Warm omvormen is niet aanbevolen. Dankzij de hoge slijtageweerstand in combinatie met de goede lasbaarheid wordt de 400 V en 450 V soorten gebruikt voor het vervaardigen van landbouwmachines, brekers en recyclinginstallaties.

Dillidur 450 V

Is een geharde staalsoort (quenching proces), verkrijgbaar in plaatdiktes van 8 tot 100 mm. De hardheid is 420 tot 480 Brinell. Dillidur 450 V laat zich goed lassen en buigen. Warm omvormen is niet aanbevolen.

Dillidur 500 V

is een geharde staalsoort (quenching proces), verkrijgbaar in plaatdiktes van 8 tot 100 mm. Dillidur 500 V heeft de hoogste weerstand tegen slijtage, met een hardheid van 470 – 530 Brinell. Het lassen en buigen van dit materiaal kost meer inspanning. Door de zeer hoge slijtageweerstand in combinatie met de lasbaarheid is 500 V goed te gebruiken in transportbandinstallaties, recyclinginstallaties, steenbrekers en ploegwerktuigen.

Dillidur Impact

Is gehard (quenching proces) en verkrijgbaar in plaatdiktes van 40 tot 120 mm. De hardheid ligt tussen de 310 en 370 Brinell. Lassen en kanten is enkel met verhoogde inspanning mogelijk. IMPACT heeft een hogere weerstand tegen slijtage door impact/botsingen met het plaatwerk. Dit materiaal wordt daarom met name gebruikt in graafbakken, stenenbrekers en wielladers.

Metaalbewerking met deze slijtplaat

Ondanks de taaiheid, hoge weerstand tegen kerfwerking en veerkracht is de slijtvaste plaat van Dillinger zeer goed te bewerken. Volgens de fabrikant zijn deze platen geschikt voor koudvervormen en verspanen. Onze machines houden rekening met de hoge taaiheid van het materiaal, zodat eventueel terugveren van het materiaal gecompenseerd kan worden in het buigproces. Ook bij het verspanen houden wij rekening met de krachten die op het materiaal worden toegepast.

Neem contact met ons op, wanneer u producten uit slijtvast staal nodig heeft. Wij helpen u graag!