Nieuwe lasrobot voor grote lassamenstellingen

Voor het robotlasen van lassamenstellingen zoekt u een geschikte partner! Kennis en technologie gaan hand in hand. Naast experts op het gebied van robotlassen beschikt Tosec sinds korte tijd ook over een nieuwe lasrobot. De lasrobot heeft een aantal bijzondere eigenschappen die we stuk voor stuk zullen langslopen.

Lasrobot

De 6-assige lasrobot van ABB staat gemonteerd op een 15 meter track. De lasrobot, geschikt voor MIG/MAG lassen, kan zo eenvoudig wisselen tussen verschillende tools. Zo zijn veel verschillende lassamenstellingen, zowel enkelstuks als seriewerk, eenvoudig te lassen.

  • B-manipulator
  • L-manipulator
Lasrobot voor grote lassamenstellingen

B manipulator voor seriewerk robotlassen

B-manipulator

De lasrobot beschikt over een B-manipulator. Dit type manipulator is uitermate geschikt voor het lassen van producten met een gewicht tot 750 Kg. De manipulator beschikt over een kiep/kantel systeem voor het lassen in alle gewenste posities. Terwijl de robot aan het lassen is kan op de andere helft een nieuw product opgespannen worden.

  • Productafmeting: 1450 mm ⌀ x 1000 mm hoogte
  • Productgewicht: 750 Kg

L-manipulator

Voor het robotlassen van grote lassamenstellingen is de nieuwe lasrobot uitgerust met een L-manipulator. Deze manipulator heeft een variabele afstand tussen de centers van 3,4,5,6 en zelfs 9 meter. Met een gewicht van 5000 Kg sterk genoeg om zware constructies te lassen.

  • Productlengte: 3.000 – 9.000 mm
  • Producthoogte: 1450 mm
  • Productgewicht: 5000 Kg
L manipulator voor grote frames lassen


Meer informatie

De lasrobot is enorm veelzijdig inzetbaar. Voor zowel enkelstuks als grote series. Door de verschillende manipulatoren is de flexibiliteit nog groter.

Meer informatie? Lees ook ons artikel over de voordelen van robotlassen of neem direct contact met ons op.

Contact opnemen