Video-item: Sponsoring Screamin Bobcat door Tosec

Afgelopen zondag − 16 december 2012 − verscheen Tosec met een kort item op RTL 7 in het programma Truck en Tractorpulling. Tosec, hoofdsponsor van de Screamin Bobcat en Double Screamin, levert alle hoogsterkte plaatdelen voor de tractors die al meerdere kampioenschappen op hun naam hebben staan. Deze krachtpatsers worden door Intertechno in IJsselmuiden gebouwd, onderhouden en bestuurt.

De video begint bij Intertechno, waar Berrie Boer onderdelen voor de Double Screamin uittekent en verstuurt naar plaatwerker en metaalbedrijf Tosec. Vervolgens is te zien hoe Tosec de onderdelen uitwerkt en produceert. Daar krijgt u de kans om het metaalbedrijf en de verschillende machines voor het bewerken van plaatstaal te zien. De video sluit af met de uitlevering van de producten aan het team van Intertechno.

Hoogsterkte staal

De specialiteit van Tosec is het snijden, zetten, frezen en lassen van plaatwerk variĆ«rend van staal, RVS, aluminium tot slijtvast en hoogsterkte staal. De laatstgenoemde wordt veel gebruikt in de Double Screamin. Vooral in het frame − dat licht en zeer sterk moet zijn − wordt hoogsterkte staal verwerkt. Het materiaal vervormt, maar komt weer terug in zijn oorspronkelijke vorm en is daarbij heel geschikt voor tractorpulling. Hoogsterkte staal is een steeds populairdere staalsoort vanwege zijn sterke en lichte eigenschappen en komt veel voor in o.a. hijskranen, waar een lichte constructie vereist is om zware lasten te tillen.

Video Screamin Bobcat