Tosec sponsort miniatuur Peperbus voor Zwolse Beeldbuis Filmfestival

De Overijsselse hoofdstad Zwolle heeft veel te bieden op het gebied van architectuur. Verreweg het meest bekende en tot voor kort ook het hoogste gebouw van Zwolle is de Peperbus. De Peperbus torent met zijn 75 meter fier boven Zwolle uit. Logisch dat dit onderdeel centraal staat tijdens het Zwolse Beeldbuis Filmfestival.

In de avonduren wordt met behulp van projectoren een spectrum aan kleuren en filmbeelden op de Peperbus geprojecteerd. Op zichzelf is de projectie al indrukwekkend om te zien, maar wat het extra bijzonder maakt, is dat deze projectie interactief is. Op het Rodetorenplein staat een metalen Peperbus-schaalmodel met sensoren waarmee je als bezoeker beïnvloedt wat er op de toren te zien is.

Miniatuur Peperbus

Deze metalen Peperbus wordt gesponsord door Tosec. De miniatuur-peperbus staat symbool voor de mogelijkheden die de Zwolse metaalbewerker te bieden heeft. Zo bestaan de verschillende “verdiepingen” uit diverse materialen: staal, roestvast staal, aluminium, hoogsterkte staal (Domex 700) en slijtvaste plaat (Hardox® wear plate 500). De miniatuur-Peperbus is geproduceerd met een behulp van een aantal bewerkingen die Tosec aanbiedt. Zo zijn alle plaatdelen met behulp van lasersnijden tot stand gekomen. Vervolgens zijn de plaatdelen gebogen, ook wel kanten/zetten genoemd en zijn de verbindingen aan elkaar gelast. Tot slot is de voet van de Peperbus gefreesd op de freesmachine.

De projectie op de Zwolse Peperbus is te zien op vrijdag 6 september en zaterdag 7 september van 21:00 tot 0:00 uur. Zelf de miniatuur-Peperbus aanraken? Deze staat opgesteld op het Rodetorenplein te Zwolle.

Foto’s Beeldbuis Filmfestival