Tosec sponsor van Solar Boat Twente

Zwolle – 10 juli 2017. Tosec en Solar Boat Twente hebben dit jaar de handen ineengeslagen ten behoeve van de ontwikkeling van een draagvleugel. Deze vleugel is noodzakelijk om de solarboat van de nodige lift te voorzien en dat vroeg om een sterk en duurzaam ontwerp. Het produceren van de draagvleugel, bestaande uit o.a. een reeks dubbele krommingen, vereiste een zeer specifieke aanpak welke op de 5-assige simultaanfrees van Tosec gerealiseerd kon worden. Inmiddels is de draagvleugel aan een reeks uitvoerige testen onderworpen en met succes; de boot is nu in staat om een aantal seconden te ‘vliegen’ over het water.

Solar Boat Twente neemt deel aan de Monaco Solar & Electric Boat Challenge, gehouden van vijdag 14 juli tot en met zondag 16 juli. De race bestaat uit 3 onderdelen; een duurrace, slalom en een sprint. De deelnemende teams hebben als uitdaging een boot te ontwikkelen die zijn energie volledig uit natuurlijke bronnen put, zoals zonne-energie.

Tosec wenst het gehele Solar Boat Twente team een voorspoedige race en veel succes!

draagvleugel solarboat
Vleugel
wing Solar Boat

Update 7-8-2017: Solarboat Twente heeft een mooie derde plaats behaald tijdens de Monaco Solar & Electric Boat Challenge. Tijdens de race, waarbij er punten behaald konden worden met verschillende diciplines, heeft de solarboat zich knap staande weten te houden en heeft zich zodoende weten te knokken naar een derde plaats. Gefeliciteerd Solar Boat Twente met deze mooie prestatie en bedankt voor de samenwerking!

Team solarboat
Solarboat voorbereidingen
Solarboat in actie