Nieuw mobiel meetsysteem verbetert kwaliteitscontroles bij Tosec

Begin augustus 2016 heeft Tosec een nieuw meetsysteem toegevoegd aan het machinepark. Een breed inzetbaar meetsysteem met een focus op het waarborgen van de kwaliteit en controle op de producten die door Tosec worden vervaardigd. De Romer Absolute Arm RA-7525 transporteerbare meetarm wordt ingezet ter ondersteuning van de tussentijdse- en eindcontroles die Tosec op de producten uitvoert.

De kracht van de Romer Absolute Arm ligt in het vermogen om een gedetailleerd digitaal beeld te creëren van een product waarop vanuit ieder punt metingen kunnen worden verricht zoals afstand of hoogte. De meetcapaciteit van de Romer Absolute Arm is tot op 0,02 millimeter nauwkeurig. Dit maakt het systeem bijzonder effectief in verspanende bewerkingen waar de juiste toleranties van groot belang zijn.

Meetsysteem tasterDe taster leest producten in

De voordelen van de Romer Absolute Arm op een rij:

  • Compacte afmetingen en gering gewicht maken het systeem transporteerbaar.
  • Zero G techniek zorgt ervoor dat de arm zeer comfortabel te bedienen is.
  • Draadloos door het gebruik van een accu en geïntegreerde WIFI.
  • De aanraaktaster maakt gebruik van lasertechniek en is snel verwisselbaar.
  • Groot werkbereik dankzij nulpuntmetingen en armbereik van 2,5 meter.
  • Slimme software maakt 3D scans van voorwerpen waarop metingen en analyses mogelijk zijn.
  • Nauwkeurig meetsysteem voor metingen tot 0,02 millimeter met minimale afwijkingen.

De arm maakt gebruik van een verwisselbare taster waarmee voorwerpen ingelezen kunnen worden. Vervolgens wordt er een 3D tekening gemaakt in het softwareprogramma waarop metingen en analyses kunnen worden uitgevoerd. Het meetsysteem houdt alle ingelezen voorwerpen bij en kan vervolgens analyses uitvoeren. Hierdoor kunnen bijvoorbeeld veel voorkomende afwijkingen worden getraceerd. Ook kan het Meetsysteem een bestaande CAD tekening inladen en deze vergelijken met het ingelezen voorwerp, om zo afwijkingen in kaart te brengen.

MeetsoftwareDe software vergelijkt ingelezen producten met CAD tekeningen en met eerdere scans