Tosec opnieuw in de MT-maakindustrie top 100

Maakbedrijven zijn onmisbaar voor de toekomst van de BV Nederland. Daarom voor het derde jaar op rij: de Maakindustrie-100, een lijst vol bedrijven om trots op te zijn. Tosec staat opnieuw in deze lijst van 100 succesvolle maakbedrijven.

Het zijn de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland, samengesteld door Management Team in samenwerking met Mazars Berenschot Corporate Finance. Daarbij is gekeken naar bedrijven met een omzet tot een half miljard euro. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die leveren aan b2b-bedrijven. Al deze ondernemingen zijn beoordeeld op vier factoren: hun omzet, omzetgroei, EBITDA en hun return on invested capital.

45. Tosec Plaatbewerking

Tosec staat op positie 45 in de maakindustrie top 100. En dit is wat MT.nl over ons schrijft:

Nog een metaalbedrijf, gespecialiseerd in de betere plaatbewerking. Denk: laser-, autogeen- of plasmasnijden, kanten, zetten, walsen, frezen, knippen, ponsen, knabbelen, flowdrillen, boren, tappen, kotteren, ruimen, gladwalsen en lang- en diepgatboren. En dan ook nog lassen tot een lengte van 40 meter en een gewicht van 70 ton. Gevestigd in Zwolle, met een geschiedenis die teruggaat tot 1895, toen nog ‘Smederij Frankhuis’ geheten. Sinds 2000, toen de familie Tollenaar het overnam, Tosec geheten. Met 4 locaties, onder meer in Duitsland en Zuid-Afrika.

Overzicht maakindustrie top 100