Tosec kijkt terug op een geslaagde ESEF en Week van de Techniek

Afgelopen week (van 11 maart tot 14 maart) was Tosec voor de derde keer aanwezig op de ESEF (Editie 2014). De dag erna op de 15e maart vond de 12e editie van de Week van de Techniek Zwolle plaats. Tosec kijkt terug op een zeer geslaagde ESEF en Week van de Techniek.

De ESEF is een vakbeurs voor toelevering, uitbesteding, productontwikkeling en engineering. Als toeleverancier van plaatwerk en constructiewerk mag Tosec bij een dergelijke beurs niet ontbreken.

Op onze stand (01.E088) hebben wij veel van onze vaste klanten en nieuwe relaties mogen ontvangen. De sfeer op de ESEF was uitstekend wat doet vermoeden dat 2014 wellicht het jaar is waarin we eindelijk “uit de crisis” kruipen.

Het verkoopteam en marketing kijken in ieder geval terug op een uiterst positieve beurs.

Week van de Techniek 2014

Week van de Techniek

Op 15 maart vond de 12e editie van de Week van de Techniek plaats. Niet zozeer gericht op klanten die op korte termijn het succes van de Tosec en de maakindustrie bepalen, maar op een hele andere doelgroep: leerlingen van basisscholen.

De Week van de Techniek is een initiatief om basisscholieren kennis te laten maken met de wereld van de techniek. Tijdens deze week worden ruim 1600 scholieren in Zwolle ondergedompeld in de wereld van de techniek. Het programma bestaat uit één dagdeel techniek beleven op de campus van het Deltion College en een Open Bedrijvendag.

Tosec werkt graag mee aan dit initiatief om scholieren te betrekken bij de techniek. Afgelopen zaterdag zijn er ruim 1300 kinderen met hun vaders, moeders, opa’s en oma’s en met interesse in techniek langsgekomen om het machinepark van Tosec te bekijken.

Promoten van de techniek

Naast een welkomstdrankje bij de standinrichting – zoals die ook op de ESEF staat – krijgen de ouders en kinderen de mogelijkheid om de lasersnijmachines, kantbanken, freesmachines en lasafdeling te bekijken.

Elk jaar volgt dan voor velen weer een frisse conclusie. Techniek, bij Tosec in het bijzonder is verre van saai. Met dit initiatief hoopt de organisatie kinderen een positief beeld over de technische sector te geven en de technische studies te promoten.

Meer info over de ESEF en Week van de Techniek