Tosec in de MT-maakindustrie top 100

De Nederlandse maakindustrie dood? Echt niet. Dit zijn de 100 succesvolste maakbedrijven van ons land.

Het zijn de 100 best presterende MKB-maakbedrijven van Nederland, samengesteld door Management Team in samenwerking met Mazars Berenschot Corporate Finance. Daarbij is gekeken naar bedrijven met een omzet tot een half miljard euro. Het gaat om bedrijven met een Nederlandse moederonderneming, die leveren aan b2b-bedrijven. Al deze ondernemingen zijn beoordeeld op vier factoren: hun omzet, omzetgroei, EBITDA en hun return on invested capital.

39. Tosec Plaatbewerking

Tosec staat op positie 39 in de maakindustrie top 100. En dit is wat MT.nl over ons schrijft:

Deze plaatbewerker is gespecialiseerd in het snijden, buigen, verspanen en lassen van plaatwerk en onderdeel van Tollenaar industries, een groep van vijf bedrijven van Zuid Afrikaanse origine. Tosec in Zwolle, voorheen Metaalbedrijf Hullen, wordt in de jaren tachtig van de vorige eeuw aan de groep toegevoegd.

Tosec bestaat uit een snijbedrijf, een metaalzetbedrijf, een verspaningsbedrijf en een lasbedrijf. Het bedrijf heeft veel ervaring met grote producten. Al bij de oprichting beschikte het over een lasersnijmachine met een werkbereik van 20 x 3 meter. Het machinepark is geschikt voor groot snijwerk, zetwerk en freeswerk.

Overzicht maakindustrie top 100