Terugblik op 2012

Een korte terugblik op het jaar 2012 – Voor de Tollenaar Groep en in het bijzonder Tosec was 2012 een bijzonder jaar. Wij blikken terug op een succesvol jaar, vol investeringen en vernieuwing. Investeringen om in 2013 onze klanten in al hun behoeften op het gebied van plaatwerk te kunnen voorzien. Wij kijken uit terug naar het afgelopen jaar en wensen iedereen een ijzersterk en voorspoedig 2013 toe.

Januari

De machinebouwactiviteiten worden na een aantal succesvolle jaren ondergebracht in een eigen BV. Engineering, machinebouw en onderhoud worden voortaan door TME BV uitgevoerd en richt zich met name op betoncentrales, asfaltcentrales en bulkinstallaties.

Februari & maart

Door Salverda en Buiting Staalbouw wordt er een nieuwe bedrijfshal gebouwd. De nieuwe hal is voorzien van twee zware bovenloopkranen speciaal voor het lossen van plaatwerk. Met het nieuwe bedrijfspand is Tosec bovendien klaar voor toekomstige investeringen in machines.

Nieuwe bedrijfshal en vrachtwagen Tosec

April

Na meer dan een half jaar aan voorbereiding wordt de nieuwe website van TME gelanceerd. De machinebouwactiviteiten zijn vanaf dit moment zichtbaar op tme.nl. Dit is de eerste website die wordt vernieuwd en zal worden gevolgd door Rime.de en Tosec.nl.

Mei

Een bijzondere maand voor Tosec. Naast de compleet vernieuwde website, wordt ook de Matec 50 HV geïnstalleerd. Deze freesmachine met een werkbereik van 7.000 x 1.200 x 1.300 is geschikt voor groot freeswerk en 5-assig verspanen. Om de machine in gebruik te nemen is de betonvloer helemaal opnieuw gestort en zijn de overige freesmachines geheel verplaatst.

Klantendag bij Tosec

Juni

Om klanten een goed beeld te geven van alle mogelijkheden op het gebied van plaatwerking organiseert Tosec een klantendag. Meer dan 40 bedrijven bezoeken Tosec om een beter beeld te krijgen van ons veelzijdige metaalbedrijf.

Juli

De huisstijl van onze vrachtwagen is vernieuwd. Onze chauffeurs rijden voortaan in de strakke donkerblauwe vrachtwagens. Ook worden er belangrijke investeringen gedaan in nieuw gereedschap waardoor Tosec ook het kotteren, gladwalsen en langgatboren aanbiedt op de nieuwe freesmachine.

Augustus

Passend bij de ambitie om de beste plaatbewerker van Nederland te worden is Tosec gedurende de hele bouwvak open gebleven. Nieuwe en bestaande klanten kunnen daarom altijd bouwen op de snelle, betrouwbare en veelzijdige toelevering van Tosec.

September & oktober

Om het aanbod aan plaatbewerkingen nog completer te maken investeert Tosec in een lasrobot. Na enkele weken van kalibratie heeft Tosec per begin oktober ook robotlassen in haar pakket opgenomen. De lasrobot heeft een werkbereik van 1.500 x 2.000 mm en is goed te combineren met de 5-assige Matec freesmachine.

Robotlassen

November & december

Tosec werkt in veel kritische sectoren. Daarom wordt besloten om lastoevoegmaterialen geconditioneerd op te slaan. In korte tijd wordt er een geconditioneerde opslagplaats gebouwd voor de lastoevoegmaterialen.