Plaatbewerker Tosec kiest voor kantbank Darley

Tosec heeft onlangs gekozen voor de aanschaf van een Darley kantbank. Tosec heeft al Darley kantbanken in gebruik, variërend van 2.000 kN tot 6.000 kN. Deze keer is gekozen voor een kleinere kantbank met en perskracht van 50 kN, de EHP 50.15/12. Tosec, onderdeel Tollenaar industries is al jaren specialist in plaat- en constructiewerk en het lassen van plaatwerk, buizen en profielen. Het brede aanbod en de korte levertijden betekenen dat er kwalitatief goede, snelle en flexibele machines nodig zijn. Al sinds 1992 heeft Tosec daarom plaatbewerkingsmachines van Darley.

Voorman Maurice Klasen en Darley verkoopadviseur Frans Fontein voor de EHP 50 kantbankVoorman Maurice Klasen en Darley verkoopadviseur Frans Fontein voor de EHP 50 kantbank

Aankoop plaatbewerkingsmachine

Voor de aankoop van nieuwe plaatbewerkingsmachines ging Tosec op zoek naar een machine die aan alle verwachtingen moest voldoen. Flexibiliteit, snelheid, goede kwaliteit en toch een mooie prijs. Om continuïteit te waarborgen zou het servicelevel op hoog niveau moeten zijn. Deze eisen heeft Tosec voorgelegd aan diverse aanbieders, waaronder Darley uit het Limburgse Eijsden.

Al jaren heeft productieleider Raymond van den Bosch een goed gevoel bij de machines van Darley. ‘De machines lopen altijd en vallen nooit uit. De service is formidabel, we hoeven maar te bellen en we worden meteen geholpen. Vaak kan dat telefonisch omdat we iets speciaals willen instellen op de Delem-besturing. Voor onderhoud bellen we de serviceafdeling en vaak komt deze dan volgende dag of dezelfde week nog’, aldus Van Den Bosch.

Bij de aankoop van een nieuwe machine worden de productiemedewerkers betrokken bij de koop. De directie bepaalt het budget en het investeringsteam stelt de wensen en eisen op die de productiemedewerkers hebben voorgelegd.

Maurice Klasen werkt al jaren bij Tosec in de werkplaats. ‘Ik ben helemaal Darley freak! Laatst heeft de directie dus besloten te gaan investeren in een kleinere kantbank. Die is makkelijk toegankelijk en ik kan de machine alleen bedienen. Bij een grotere machine zijn er vaak twee plaatbewerkers nodig’, aldus Klasen. Samen met het investeringteam van Tosec is besloten om de kleinere kantbank EHP 50.15/12 aan te schaffen.

Toekomstige investeringen

Als het aan Klasen ligt dan blijft Tosec bij Darley machines. Ook Van Den Bosch knikt met een duidelijke ‘ja’ en voegt er aan toe: ‘Darley weet precies wat we nodig hebben en wij maken onze toekomstige plannen, wat machines betreft, kenbaar aan Darley.’

Darley ontwerpt en produceert machines voor de plaatbewerking industrie in het zuidelijkste puntje van Nederland. De machines worden wereldwijd geëxporteerd en via een uitgebreid agenten- en servicenetwerk. Frans Fontein is sinds voorjaar 2008 werkzaam als vertegenwoordiger regio Noord en zal in de toekomst de contactpersoon zijn voor Tosec.

Oorspronkelijk bericht op 12 mei 2009 geschreven door Vraag en Aanbod.