Nieuwe freesmachine vergroot 5-assige verspaningscapaciteit

Het is maandag, het eind van de middag. De zon staat laag aan de horizon en er waait een koude wind. Midden op de weg staat een dieplader met daarop een grote houten kist, omwikkelt met een blauw zeil. Twee maanden geleden is deze doos in Taiwan op een schip gezet. De afzender? YCM, een machinefabrikant van freesmachines. In deze doos staat de nieuwe freesmachine van Tosec. Aangeschaft om de verspaningscapaciteit uit te breiden en de mogelijkheden voor 5-assig frezen te vergroten.

Aankomst nieuwe 5-assige freesmachine Tosec
De nieuwe YCM 5-assige freesmachine

De machine weegt ruim 25 ton en bestaat voornamelijk uit gietdelen. Dit verbetert de stabiliteit van de machine waardoor nauwkeuriger gefreesd kan worden. Met een grote kraan wordt de machine van de dieplader getild. De laatste meters en dan staat de machine eindelijk op zijn plaats. Daarmee komt een lange rit ten einde. Van Taiwan naar Nederland in iets meer dan twee maanden tijd.

Inmiddels heeft de YCM TCV3000A-5AX een eigen plek gekregen. De machine voor 5-assig simultaan frezen staat naast de Matec 50 HV.

De YCM 5-assig freesmachine naast de 5-assige Matec 50 HV
YCM 5-assige freeskop en rondtafel

De machine is geleverd door Bendertechniek, een Nederlandse machineleverancier gevestigd in Veenendaal. Met de aanschaf van de nieuwe freesmachine wordt de capaciteit voor 5-assig frezen verdubbelt.

Bekijk ook de video van het plaatsen van de Machine