De meestgelezen pagina’s van 2013

Het jaar 2013 is op het moment van schrijven alweer een aantal dagen achter de rug. Het perfecte moment om terug te kijken en een selectie te maken van de meest gelezen berichten op onze website.

Top 5 wiki-artikelen 2013

Op onze website delen wij graag onze kennis. De “place-to-be” is het wiki-gedeelte van onze website. Op deze pagina’s staat bruikbare informatie over plaatbewerking-gerelateerde onderwerpen. De top 5 van meest gezochte informatie is:

1. Staal
Op nummer één in de top 5 van wiki-artikelen. Op deze pagina vind je veel informatie over de benaming, mechanische eigenschappen en samenstelling van staalsoorten.

Lees meer: https://www.tosec.nl/wiki/staal/

2. Metaalsoorten
Een overzicht van bijna alle veelgebruikte metaalsoorten in de industrie. Waaronder staal, hoogsterkte en slijtvast staal, roestvast staal en aluminium. Niet voor niets de nummer 2 in deze lijst.

Lees verder: https://www.tosec.nl/wiki/metaalsoorten/

3. Metaalnummers
Bent u op zoek naar een specifieke benaming van een staalsoort? Dankzij het overzicht van materiaalnummers hebben wij al veel bezoekers de juiste materiaalsoort gevonden.

Bekijk het overzicht hier: https://www.tosec.nl/wiki/metaalnummers/

4. Spanning Rekdiagram
Het spanning rekdiagram is van toepassing op iedere staalsoort en geeft de weerstand tegen vervorming aan. Het is één van de belangrijkste eigenschappen van staal. Wij hebben ons best gedaan om deze moeilijke stof zo goed mogelijk uit te leggen. Gezien het aantal bezoekers lijkt dat goed te lukken.

Lees meer: https://www.tosec.nl/wiki/spanning-rekdiagram/

5. Metaaleigenschappen
Materiaaleigenschappen zijn van toepassing op ieder product en op iedere constructie. Op deze pagina lichten wij een aantal van deze eigenschappen toe.

Verder lezen: https://www.tosec.nl/wiki/materiaaleigenschappen/

Top 5 meest bezochte plaatbewerkingen

Tosec is gespecialiseerd in plaatbewerking. Ook dit jaar hebben wij weer veel bezoekers kunnen helpen met onze gedetailleerde informatie over diverse plaatbewerkingen. De top 5 van meest bezochte diensten:

1. Kanten
Het omvormen van een 2D plaat naar een 3D product met behulp van een kantbank. Het kanten/zetten is een veel gelezen plaatbewerking.

Pagina over kanten: https://www.tosec.nl/plaatbewerking/kanten/

2. Lasersnijden
Lasersnijden is een plaatbewerking om plaatwerk in vrije contour te kunnen snijden. Lasersnijden is één van de meest toegepaste snijmethoden voor staal, RVS en aluminium plaatwerk.

Meer over lasersnijden: https://www.tosec.nl/plaatbewerking/lasersnijden/

3. Frezen
Frezen is een verspanende bewerking die bij Tosec de afgelopen jaren sterk is ontwikkelt. Dit komt o.a. door het Matec 50 bewerkingsstation, waardoor de mogelijkheden voor frezen sterk zijn uitgebreid.

Lees meer over frezen: https://www.tosec.nl/plaatbewerking/frezen/

4. Plasmasnijden
Plasmasnijden is geschikt voor het snijden van zowel staal, RVS als aluminium plaatwerk. Plasmasnijden wordt veel toegepast op dik plaatwerk van 30 mm tot 120 mm.

Lees verder: https://www.tosec.nl/plaatbewerking/plasmasnijden/

5. Lassen
Lassen is een verbindingstechniek om metaal samen te smelten. Het is de metaalbewerking waarbij gesneden, gefreesde en gezette onderdelen bij elkaar komen.

Bezoek onze pagina over lassen: https://www.tosec.nl/plaatbewerking/lassen/

Top 5 best gelezen nieuwsberichten

In 2013 stond Tosec een aantal keer in de media centraal. Op ons blog hebben wij deze nieuwsberichten verzamelt om nog eens na te lezen. Dit zijn de 5 meest gelezen artikelen op het blog in 2013.

1. Sponsoring miniatuur Peperbus
Voor een kunstfestival in Zwolle heeft Tosec een model van de Peperbus, de toren van Zwolle, beschikbaar gesteld. Heeft u Tosec wel eens op een beurs ontmoet, dan is de kans groot dat u deze toren, gemaakt uit verschillende staalsoorten, al eens hebt gezien.

Lees meer: https://www.tosec.nl/blog/tosec-sponsort-miniatuur-peperbus-voor-zwolse-beeldbuis-filmfestival/

2. Hermerkbevoegdheid en ISO 3834-2 tillen Tosec naar hoger plan
Geschreven in 2010 maar nog steeds erg populair: het artikel over de ISO 3834-2 en de hermerkbevoegdheid van Tosec. De ambitie en filosofie van Tosec om ook voor kritische sectoren een uitstekende toeleverancier te zijn.

Verder lezen: https://www.tosec.nl/blog/hermerkbevoegdheid-iso-3834-2-tillen-tosec-naar-hoger-plan/

3. Terugblik op 2012
Het jaaroverzicht met alle gebeurtenissen in 2012 staat stevig in de top 3. Niet voor niets, want het was een bewogen jaar, waarin veel geïnvesteerd is. In nieuwe machines, middelen en bedrijfspanden.

Het jaaroverzicht van 2012: https://www.tosec.nl/blog/terugblik-op-2012/

4. Voordelen van robotlassen
Wat zijn de voordelen van robotlassen? Op ons blog hebben wij hier een artikel over geschreven waarin een aantal voordelen van robotlassen uitgelegd worden.

Lees meer: https://www.tosec.nl/wiki/voordelen-robotlassen/

5. Nieuwe lastechnologie verbeter laskwaliteit Tosec
Op de laatste plek in de top 5 staat een artikel over het EWM ForceArc lassen. Ook dit artikel verdient zeker de aandacht, er wordt veel uitgelegd over de mogelijkheden en ontwikkelingen die de laskwaliteit bij Tosec verbeteren.

Lees het volledige artikel hier: https://www.tosec.nl/blog/nieuwe-lastechnologie-verbetert-laskwaliteit-tosec/