Langgatboren op de Matec 50

Niet lang geleden heeft Tosec een nieuwe freesmachine in bedrijf genomen. De berichten over de Matec 50 HV kunnen u haast niet ontgaan zijn. Voor wie het nog niet weet, de Matec 50 freesmachine is onze nieuwste aanwinst met een werkbereik van 7.000 x 1.200 x 1.300 (XYZ) zeer geschikt voor het frezen van plaatwerk en constructiewerk. Omdat de machine een rondtafel heeft en beschikt over een freeskop met 5 assen kunnen wij bovendien 5-assig frezen. Nu is daar dus nog een nieuwe mogelijkheid bijgekomen: Langgatboren tot 1200 mm diep.

Nieuwe mogelijkheid voor de Matec freesmachine: Langgatboren

Langgatboren is in feite niets anders dan gewoon boren, met één groot verschil. Zoals de naam al doet vermoeden is langgatboren bedoelt voor het boren van diepe gaten. Een standaard boorgereedschap is 5 x d (de lengte van de boor in verhouding tot de diameter) bij langgatboren is dat 35 x d. Daarmee kunnen dus zeer diepe gaten geboord worden. Met dank aan één van onze trouwe klanten kregen wij de mogelijkheid om het langgatboren in ons machineaanbod op te nemen. Deze klant heeft een product waarin diepe gaten geboord moeten worden. Daarom hebben wij deze week een leverancier van langgatboren op bezoek gehad. In één werkdag heeft deze leverancier de machine gekalibreerd en tegelijkertijd onze plaatbewerkers uitgelegd waar zij op moeten letten bij langgatboren.

LanggatborenTosec heeft gereedschap aangeschaft voor langgatboren tot 1200 mm diep.
Langgatboren constructiewerk / freeswerkDe lange boren zijn o.a. geschikt voor verspanen van tandwielkasten.

Ook leuk is het gezicht van collega’s, wanneer zij vol bewondering langs de machine lopen. Vooral verrast waren degenen die de boor er weer helemaal uit zagen komen. Het diepste gat is ruim 1.200 mm diep! Door het werkbereik van de machine en de 5 assige freeskop is het mogelijk om zeer diepe gaten te boren van 1200 mm of zelfs meer.

Bekijk de video over langgatboren!