Grootste meerweg-zijlader van Nederland geleverd aan Tosec

Hubtex Nederland heeft in de laatste week van september de grootste meerweg-zijlader van Nederland geleverd aan de firma Tosec BV in Zwolle.

Deze unieke machine is in de basis een gewone Hubtex meerweg-zijlader, echter van grote afmetingen en hoge restcapaciteit. Hubtex heeft bij de bouw gebruik gemaakt van de standaard Baukasten onderdelen, waardoor alle gebruikte onderdelen standaard onderdelen zijn.

De machine is gebouwd voor het transport, laden en lossen van massieve staal platen met een gewicht van 8500 kilogram. Deze platen kunnen tot op een hoogte van 6000 millimeter worden weggezet in de door Tosec ontworpen cassette stellingen. De machine is geschikt voor zowel binnen- als buiten inzet en is voorzien van elastische banden. Zowel de lastwielen als de aandrijfwielen zijn dubbel uitgevoerd en in een pendelend frame opgehangen. Hierdoor wordt de vloerbelastingdruk enorm gereduceerd en het rij comfort gegarandeerd. Verder is de machine voorzien van een afneembaar langgoed vorkenbord, waarmee de machine multifunctioneel inzetbaar is. Commentaar van de chauffeur: ‘Een mooie uiterst wendbare machine, waarmee ik overal in de fabriek kan komen.’

Grootste zijlader van Nederland

Oorspronkelijk bericht op 5 oktober 2009 door Vraag en Aanbod