Tosec opent haar deuren tijdens de Week van de Techniek

Op zaterdag 16 maart a.s. kan iedereen die geïnteresseerd is in techniek een kijkje nemen bij een groot aantal bedrijven in en rond Zwolle. Dit is de afsluiting van de week van de Techniek dat van 11 tot 16 maart plaatsvindt.

De Week van de Techniek is opgezet door deze bedrijven om basisschoolleerlingen enthousiast te maken voor verschillende technische beroepen. Voor ruim 1600 scholieren uit Zwolle staat deze week in het teken van themadagen en projecten gericht op techniek. Tosec geeft gehoor aan deze week door van 11:00 tot 16:00 uur de deuren te openen voor deze scholieren en eenieder die geïnteresseerd is in metaalbewerking.

Zelf aan de slag

Tijdens deze middag vertellen wij over de mogelijkheden van Tosec en hoe onze machines precies werken. Daarnaast kun je zelf aan de slag bij verschillende afdelingen van Tosec zoals:

  • Leer zelf lassen bij onze lasafdeling
  • Buig zelf staalplaten met onze kantbank
  • Bestuur een robot van Teqram en probeer de ballon te laten knappen
  • Probeer de Tosec lightgame – in samenwerking met Bwefar licht – en geluidstechniek
  • Bekijk onze machines in actie zoals lasersnijden, frezen en lassen

Jongere broertjes en zusjes kunnen zich vermaken op het springkussen. Daarnaast zal er een snackkraam zijn waar je o.a. een patatje kunt halen. Tosec staat dus voor de hele familie klaar!

3D Printers op school en in de praktijk

Op de open dag kun je ook kennis maken met 3D printen.
Dit wordt verzorgd door 3D Kanjers.

3Dkanjers is een uniek initiatief voor het onderwijs in Nederland en België. Zij stimuleren talentontwikkeling voor wetenschap en techniek met behulp van de 3D-printer. Er lopen al meer dan 550 3Dkanjers projecten op basisscholen, in het voortgezet onderwijs en in het speciaal onderwijs. Ontdek hier wat 3Dkanjers voor leerlingen en voor jou als leerkracht kan betekenen.

Waar en wanneer?

Waar:Tosec B.V.
Adres: Hoekerweg 2 in Zwolle
Datum: Zaterdag 16 maart 2019
Tijd: van 11:00 tot 16:00 uur
Voor: Iedereen