Robotlassen

Robotlassen is een productietechniek waarbij de lastoorts wordt aangestuurd door een lasrobot. Hierdoor wordt de menselijke factor grotendeels uitgeschakeld en is een hoge kwaliteit laswerk te behalen die steeds aan dezelfde toleranties voldoet. De productietijd wordt verkort, waardoor de kosten lager zijn. Dit maakt robotlassen een aantrekkelijk alternatief op het handmatig lassen.

Snel en kostenverlagend lassen met een lasrobot

Wilt u robotlaswerk uitbesteden? Tosec beschikt over een 6-assige lasrobot voor het lassen van kleine, middelgrote en grote series. De lasrobot is geschikt voor plaatwerk en constructies met een formaat van 1200 x 1200 x 1200 mm.

Robotlassen

De lasrobotopstelling bestaat uit twee tafels met een afmeting van 1200 x 1200 x 1200 mm. De robot kan tussen beide stations pendelen, waardoor middelgrote en grote series in een snel en effectief geproduceerd kunnen worden. Het robotlassen is een continu proces, waarbij stilstand bijna volledig wordt beperkt. Hierdoor kunnen kosten bespaard worden. Door uw producten te laten robotlassen bent u verzekerd van een snelle en kostenverlagende productie. Lees meer over de voordelen van robotlassen.

Voordelen robotlassen

  • Besparen van menselijke arbeid
  • Constante en hoge kwaliteit
  • Hogere lassnelheden
  • Maximale productiviteit
  • Te combineren met 5-assig verspanende werkzaamheden
  • Rendabel voor kleine tot middelgrote series

Bekijk de machinelijstVrijblijvende offerte

Robotlassen van een carter

Robotlassen

Robotlassen hoge kwaliteit laswerk

Lasnaad robotlassen

Robotlassen pendelen manipulator

Robotlassen pendelen

2.5 ton lasmanipulator

Complexe producten met meerdere lasbewerkingen kunnen op de lasmanipulator bewerkt worden. Met een doorsnee van 2.650 mm, en een hoogte van 1.000 mm is de lasmanipulator uitermate geschikt voor groot laswerk en complexe lasconstructies. Het robotlassen van kleiner, eenvoudiger laswerk is ook goed mogelijk. De lasmanipulator heeft een manipulatievermogen van 2.5 ton.

Statische belading van de lasmanipulator kan eventueel hoger dan 2.5 ton, als u hier gebruik van wil maken is het verstandig om vooraf contact met ons op te nemen.

Lasrobot

De lasrobot heeft een 6-assige flexibele robotarm en een werkbereik van 1.200 mm x 1.200 mm. De lasrobot is uitstekende te combineren met de lasmanipulator waardoor wij producten tot 2.5 ton kunnen lassen. De robot combineert een hoge tolerantie met snelle bewegingen. Dit resulteert in een uitstekende laskwaliteit en hoge productiviteit.

De industriële robot is voorzien van een 6-assige robotarm, die met behulp van CNC-programmering laswerkzaamheden volledig zelfstandig kan uitvoeren. De lasrobot maakt gebruik van het MIG/MAG-lasproces en is geschikt voor zowel dunne als dikke plaatwerk constructies.

Voordelen robotlassen

Robotlassen is een semi-continu productieproces. Doordat stilstand wordt beperkt, kunnen productseries sneller klaar zijn. De lasrobot kan veel lasmeters maken, zonder dat daarbij sprake is van pauzes of rustmomenten. Door gebruik te maken van robotlassen kunnen kortere levertijden behaald worden, bij de juiste productseries is er bovendien sprake van een kostenverlagend aspect ten opzichte van gewoon lassen.

Nog niet overtuigd?
Tosec heeft jarenlange ervaring met lassen, ons lasbedrijf is 3834-2 gecertificeerd. Wij lassen op hoog niveau en hebben veel kennis opgedaan over lassen. Deze kennis passen wij dagelijks toe in de praktijk. Het robotlassen is uitstekend te combineren met 5-assig frezen. Wij streven er naar elk product slechts eenmaal op te spannen waardoor nauwkeurige toleranties behaald kunnen worden.