Back to Top

Tosec tijdens de bouwvak - vakantie geopend
Startpagina Lassen Robotlassen
Robotlassen - snel en kostenverlagend lassen!

Robotlassen

6-assige MIG/MAG-lasrobot met een 2.5 tons manipulator

Robotlassen

Snel en kostenverlagend lassen met een lasrobot

Wilt u robotlaswerk uitbesteden? Tosec beschikt over een 6-assige lasrobot voor het lassen van kleine, middelgrote en grote series. De lasrobot is geschikt voor plaatwerk en constructies met een formaat van 1200 x 1200 x 1200 mm.

Robotlassen

De lasrobotopstelling bestaat uit twee tafels met een afmeting van 1200 x 1200 x 1200 mm. De robot kan tussen beide stations pendelen, waardoor middelgrote en grote series in een snel en effectief geproduceerd kunnen worden. Het robotlassen is een continue proces, waarbij stilstand bijna volledig wordt beperkt. Hierdoor kunnen kosten bespaart worden. Door uw producten te laten robotlassen bent u verzekert van een snelle en kostenverlagende productie. Lees meer over de voordelen van robotlassen

Voordelen van robotlassen:

  • Besparen van menselijke arbeid
  • Constante en hoge kwaliteit
  • Hogere lassnelheden
  • Maximale productiviteit en hoge laskwaliteit
  • Te combineren met 5-assig verspanende werkzaamheden
  • Rendabel voor kleine tot middelgrote series

Bekijk de machinelijstVraag een offerte aan!

Kwaliteit lasnaad robotlassenLasnaad robotlassenRobotlassen 1200 x 1200 mm

2.5 ton lasmanipulator

Complexe producten met meerdere lasbewerkingen kunnen op de lasmanipulator bewerkt worden. Met een doorsnee van 2.650 mm, en een hoogte van 1.000 mm is de lasmanipulator uitermate geschikt voor groot laswerk en complexe lasconstructies. Het robotlassen van kleiner, eenvoudiger laswerk is ook goed mogelijk. De lasmanipulator heeft een manipulatievermogen van 2.5 ton.

Statische belading van de lasmanipulator kan eventueel hoger dan 2.5 ton, als u hier gebruik van wil maken is het verstandig om vooraf contact met ons op te nemen.

Lasrobot

De lasrobot heeft een 6-assige flexibele robotarm en een werkbereik van 1.200 mm x 1.200 mm. De lasrobot is uitstekende te combineren met de lasmanipulator waardoor wij producten tot 2.5 ton kunnen lassen. De robot combineert een hoge tolerantie met snelle bewegingen. Dit resulteert in een uitstekende laskwaliteit en hoge productiviteit.

De industriële robot is voorzien van een 6-assige robotarm, die met behulp van CNC-programmering laswerkzaamheden volledig zelfstandig kan uitvoeren. De lasrobot maakt gebruik van het MIG/MAG-lasproces en is geschikt voor zowel dunne als dikke plaatwerk constructies.

Voordelen robotlassen

Robotlassen is een semi-continu productieproces. Doordat stilstand wordt beperkt, kunnen productseries sneller klaar zijn. De lasrobot kan veel lasmeters maken, zonder dat daarbij sprake is van pauzes of rustmomenten. Door gebruik te maken van robotlassen kunnen kortere levertijden behaald worden, bij de juiste productseries is er bovendien sprake van een kostenverlagend aspect ten opzichte van gewoon lassen.

Nog niet overtuigd?
Tosec heeft jarenlange ervaring met lassen, ons lasbedrijf is 3834-2 gecertificeerd. Wij lassen op hoog niveau en hebben veel kennis opgedaan over lassen. Deze kennis passen wij dagelijks toe in de praktijk. Het robotlassen is uitstekend te combineren met 5-assig frezen. Wij streven er naar elk product slechts eenmaal op te spannen waardoor nauwkeurige toleranties behaald kunnen worden.

Author: Tosec

Bedrijfspresentatie

In één oogopslag en in slechts enkele minuten kennismaken met Tosec!

Bedrijfspresentatie Tosec BV

Voordelen Tosec

  • Hoge kwaliteit plaatwerk en constructiewerk
  • ISO 3834-2 en 9001:2008 gecertificeerd
  • Meer dan 16 plaatbewerkingen
  • Snelle en betrouwbare toelevering

Volg ons!

Blijf op de hoogte via social media, deel met vrienden, print een pagina of lees onze rss-feed.